Monday, May 23, 2011

Tendinte in make-up 2011

Iata ca in 2011 asistam la o reintoarcere a machiajelor simple, adica fard monocromatic, aplicat uniform si accentuat cu un eye-liner negru sau cu gene false. Se poarta culorile vii, iar paleta cromatica este destul de diversificata...asa ca aveti de unde alege.


Culorile must-have ale sezonului:


Movul
Movul trebuie sa existe in gentuta de farduri a oricarei fete. Este excelent atat pentru ochii verzi cat si pentru ochi caprui. Se poate purta simplu pe toata pleoapa sau puteti sa-l transformati in smokey eyes  (ideal pentru seara). 


                                   Verdele
Iata ca anul acesta ne putem juca si cu verdele. Nu trebuie sa fie verde simplu. Il puteti aplica in combinatie cu galben sau portocaliu pentru un  machiaj de vara colorat si viu. Va recomand sa-l "accesorizati" cu un eye-liner negru.

 
Turcoaz
Verdele turcoaz sau turcoazul sunt culori ideale pentru tenul bronzat si pentru ochii caprui. Va va scoate ochii in evidenta in cel mai surprinzator mod. Incercati sa aplicati farduri pana sub pliul pleoapei (crease), nu pe toata pleoapa, si folositi un rimel negru pentru a va accentua ochii.






                      Portocaliu si subtonuri rosiatice
Portocaliul este excelent pentru irisul albastru si se poate combina cu nuante de maro ciocolatiu sau chiar mov.  Derek Lam propune pentru primavara 2011 eyeliner-ul lichid orange aplicat cu o pensula rigida si un highlight argintiu sau alb-sidefat.
Subtonurile rosiatice sunt perfecte pentru ochii verzi si albastri. Atentie insa la aplicare. Aplicati fardul rosiatic pana la pliul pleoapei dupa care estompati-l cu crem sau maro deschis, altfel riscati sa pareti obosita sau bolnava. Aplicati rimel negru.


Galben
Galbenul este rar gasit in tendinte si mai greu de purtat, in schimb complementeaza orice iris. Ideal este sa fie aplicat doar pana la pliul pleoapei, iluminat cu argintiu sau ivory si pleoapa superioara conturata cu eye-liner negru. Daca doriti sa "cumintiti" acest look, aplicati un fard maro sub pleoapa inferioara.




                                        Roz
Clasicul roz nu va lipsi niciodata din trusa de farduri. Anul acesta rozul ne propune nuante de la baby pink pana la roz fuchsia, asortat bineinteles cu eye-liner negru. Evitati sa asortati fardul roz cu ruj roz. Folositi mai degraba nuante de rosu sau optati pentru buze neutre si un bronzer in loc de blush.








Gene false
Tinand cont de tendintele 2011, pentru a echilibra culorile indraznete, make-up artistii apeleaza la genele false. Totusi, nu trebuie sa aveti farduri mega-colorate pentru a utiliza gene false...lafel de bine le puteti aplica si la un machiaj bej sau neutru. Indiferent de machiaj sau ocazie, genele false sunt un accesoriu grozav pentru accentuarea ochilor.
In concluzie fetelor, anul acesta simtiti-va libere sa experimentati cu farduri cat mai colorate. Insa, tot sunt de parere ca fiecare ar trebui sa tina cont de gusturile personale si daca vreti sa purtati machiaje pluri-cromatice, go ahead. Tendintele sunt doar un ghid, nu trebuie urmat intocmai pentru ca nu va veni nimeni sa va verifice daca v-ati machiat cu culorile anului :)). Feel free to experiment!





No comments:

Post a Comment