Saturday, May 21, 2011

Cum sa scapati de kilogramele in plus!



Stim bine ca in ziua de azi nimic nu mai e natural. Toate sunt pline de aditivi, coloranti, euri...etc. Pe ce ne mai putem baza e pe legumele si fructele de la tara (dar din pacate nu toata lumea are bunici la tara). Mai nou, rata obezitatii a inceput sa creasca, incepand de la americani (of course!) si pana la noi. Factorii principali sunt alimentatia necorespunzatoare si sedentarismul.
Dar nu va alarmati! Chiar daca aveti kilograme in plus de care nu sunteti prea mandre, nu inseamna ca trebuie sa va complaceti in situatie. Totul e posibil daca vrei!
Am sa va prezint niste pasi simpli pentru a slabi si cateva trucuri cu care sa va pacaliti foamea.

1. Cel mai important este sa renuntati la bauturile carbogazoase (da, aici ma refer la apa minerala, cola, fanta...etc). Ar trebui sa consumam minim 2 litri de lichide pe zi mai ales pe timp de vara cand exista riscul deshidratarii, dar ce se intampla cand bem apa minerala? stomacul se umfla datorita dioxidului de carbon, dandu-ne o senzatie de balonare si ca acea jumatate de pahar ne-a fost de ajuns. Gresit! Avem nevoie de mult mai mult!
2. Organizati-va portia de mancare! Nu trantiti in farfurie cat va vine la mana. O dieta echilibrata consta in consumul in mod portionat a diferitelor clase nutritive.
3. Miscati-va! Este cel mai important lucru. Stand la calculator sau pe canapea nu va va ajuta sa slabiti. Indiferent ca sunteti in casa sau afara, puteti face sport sub diferite forme. Cand stati la televizor, asezati-va pe covor si faceti abdomene (cat simtiti ca puteti, nu va fortati), genoflexiuni sau orice fel de sport. Miscarea e sanatate!
4. Puneti-va in gand de la bun inceput cat vreti sa slabiti. Cea mai buna metoda de a ajunge la rezultatul dorit este sa va cumparati o pereche de pantaloni care va este stramta, asa va veti ambitiona sa slabiti. E incredibil cate putem face doar cu gandul!
5. Categoric fara fast-food! Este ucigasul dietelor! Cand treceti pe langa un fast-food (cu mana pe inima marturisesc....ador McDonald's...dar stiu ca nu e sanatos) ganditi-va la perechea de blugi care va place dar nu va vine! Puteti rezista tentatiei.
6. Evitati mancarurile foarte sarate sau pline de grasimi. Sarea retine apa in corp, iar grasimile sunt absorbite greu de catre organism si se transforma repede in celulita.
7. Nu mancati dupa 7-8 seara! Sau daca tineti neaparat, incercati sa mancati cu 3 ore inainte de ora de somn pentru a permite corpului sa proceseze mancarea.








Tips & Tricks:

- Daca simtiti nevoia sa rontaiti ceva seara la film, incercati sa rontatiti cereale integrale sau alune. Dar niciodata nu luati o portie mai mare decat un pumn.
- Vine vara! Mancati acum cat mai multe legume si fructe. Grapefruit, pepene galben, portocale, nectarine...sunt doar cateva din fructele care va ajuta sa slabiti.

Va recomand urmatoarea dieta.

Dimineata: Un bol de cereale integrale (cu caldura va recomand cerealele Fitness de la Nestle), un iaurt degresat si un mar.
Amiaza: Pui sau peste (ideal ar fi gatit la aburi sau la cuptor, nicidecum prajit in ulei), cu orez si legume fierte asortate. Si neaparat o ciorba sau o supa (nu ingrasa!)
Cina: Fie inlocuiti cina cu un bol de Nestle Fitness, fie mancati ceva usor pentru stomac, o felie de paine integrala cu cascaval si rosii + ceai de menta cu lamaie.
De rontait intre mese puteti incerca batoanele Fitness sau Corny ( la Corny nu va recomand cele cu ciocolata deoarece au continut mare de grasimi)


Aceasta dieta o puteti modifica dupa cum doriti insa este important sa va feriti de mancarurile prajite in ulei. Si aveti grija la cate calorii consumati! Pe ambalaje gasiti acum informatii nutritionale asa ca va puteti uita cate kcal contine produsul. O femeie trebuie sa consume in jur de 2000 de kcal pe zi.

Sper ca v-am fost de ajutor si nu uitati ca puteti face orice daca vreti cu adevarat.

No comments:

Post a Comment